Jag fick sparken rakt av ifrån mina två timanställningar inom vården, precis innan jul.
Detta skedde rakt av, via vändande mejl, när jag kände mig tvingad att berätta om att jag av hälsoskäl är avrådd från att ta Covidsprutorna. (Från ena jobbet pressades jag till att svara på vaccinationsstatus, och då skrev jag frivilligt till det andra jobbet också. Tyckte inte det var någon ide att vänta på utpressningen därifrån också.)
Dessa mejl finns naturligtvis kvar, och ena arbetsgivaren ber mig återkomma om/när jag kan ta injektionerna…
Arbetsgivarna är i detta fall en privat vårdgivare, samt SLL, Region Stockholm.

Jag kontaktade Kommunal, vilka sade sig inte kunna göra något åt situationen. Juristen berättade dock om andra klienter som numera får gå på socialbidrag efter att ha fått sparken.

Jag är nu arbetslös och inskriven på arbetsförmedlingen. Jag är ju körd på vårdjobben, men och en arbetsförmedlare föreslog att jag skulle söka ett packjobb på ett varulager…
Det känns ju bra, speciellt som jag precis gått klart en YH utbildning till ambulanssjukvårdare…

/En ledsen icke anställd

Comments are closed