Dags för APT. ”Vi tar varsitt kontor”, säger min chef. ”Så att vi inte smittar varandra, vi kör det digitalt helt enkelt”.

Jag pallar inte att bråka mer med min chef vid det här laget. Han har försökt tvinga på mig en mask i två års tid nu. ”Kan du inte bara lyda”! skrek han på mig nyligen, märkbart irriterad, på en halv meters avstånd. Jag riktigt känner små stänk träffa mig i ansiktet. Jag svarar lugnt. ”Nu spottar du på mig, hade det inte varit bättre om du tar på dig en mask”? Då blev han ännu argare. Han vill att andra ska göra som han säger, oavsett hur dumt det är. Oavsett hur dum han är.

Tillbaka till APT. Jag är ovanligt följsam idag. Jag tar ett kontor och en dator, jag kommenterar inget, jag tänker, det går snabbare om jag håller käft. Det gör det. En timme flyger iväg. ”NU är det rast”! utbrister chefen, ”vi ses i fikarummet”! Väl på plats i fikarummet sitter vi alla tillsammans. Axel mot axel, allt är som vanligt för en stund. För alla utom för mig. Jag tittar på min chef, på mina kollegor, på min chef igen. Jag tänker, ska jag säga nåt? Det är vid det här laget klart för mig att min chef och mina kollegor, som generellt är mer följsamma än jag, anser att corona smittar utav bara helvete under möten men att det har välvilja nog att hålla sig borta från våra fikaraster. Det är ju skönt, tack för det coronan!

Under lunchen lite senare så kommer lite masker och vaccin och allmänt coronasnack på tal. En tycker att det är rätt åt folk att de inte blir insläppta om de inte har nåt pass. ”Eller vad säger du”? frågar han mig, utan en tanke på att få motbud. ”Javisst”! svarar jag. ”Om man gillar tyranni”, lägger jag till. De andra blir lite irriterade, man ska ju inte bjuda in mig i denna typ av konversation. Då blir det bara sådär. En får ur sig ett gammalt slitet, ”Du är en sån foliehatt””. Jag svarar att jag såg en tjej med både mask och visir på sig och att jag tänkte att den stackars tjejen nog var mer konspiratoriskt lagd än jag. Jag är den enda som inte är vaccinerad på mitt jobb. Varenda jävel har haft corona både en och två ggr vid det här laget. Det har deras tester sagt. Jag har klarat mig av nån anledning, ta i trä, tvi. Salt också. Rätt över axeln.

Ha det fint alla ni som står emot. Vi är inte ensamma i det stora hela, bara på våra arbetsplatser. Stor kram till alla.

Anonym”

Comments are closed