Strax före jul, när omikron börjat sprida sig ordentligt i Sverige kom en kollega (dubbelvaccinerad, tidigare osmittad) till mig och sa att hon inte kände sig bekväm med att arbeta i samma rum som jag, eftersom jag inte vaccinerat mig mot covid19. Detta har jag valt, då jag hade covid i april 2021 och efter det blivit exponerad åtminstone en gång på nära håll, vilket måste räknas som en naturlig boost.

Jag tog fruktansvärt illa vid mig, hennes ord gjorde mig borde ledsen och arg för att ingen hänsyn togs till min naturliga immunitet, vilken enligt uppemot 150 vetenskapliga studier sägs vara både bredare och mer långvarig än vaccingenererad immunitet. Den räknas inte överhuvudtaget!

Jag förklarade för henne min syn och att jag tycker att vi sitter i samma båt, då hon har lika stor eller större risk att smittas och att smitta vidare och att hon i så fall borde vara mer rädd för en annan kollega, som har samma immunitetsstatus som hon själv. Detta tog hårt psykiskt på mig.

Vi jobbar ihop dom vanligt och håller god min. Just nu är alla tvungna att jobba med munskydd på, så hon är nöjd med det, men jag känner en tagg i hjärtat och anser att hon diskriminerar mig på helt fel grunder och har en liten olust förknippat med jobbet. Tyvärr.

”Anonym”

Comments are closed