Efter drygt 1-2 månader efter andra sprutan med Pfizer så försvann orken. Jag som tränar flera ggr i veckan började känna en skärande smärta i bröstet när jag crawlade. Jag blev helt slut efter 50 meter, fick knappt luft och låg över bassängkanten med en smärta i hjärtat.
Jag trodde själv att jag hade en infektion på gång så jag avstod träning och vilade men det bröt aldrig ut i ngt. Konditionen blev bättre sen men har samtidigt haft en ihållande smärta i skulderbladet. Den värken blev bara värre och värre, gick även ut i armen så jag kunde inte lyfta den. Gick då till läkaren, i hopp om att få in inflammationshämmande tabletter då jag trodde jag hade fått en inflammation. Har ätit dagligen Ipren för att minska smärtan.
Läkaren, en ung AT -läkare, säger att värken i skuldran får jag ta med en sjukgymnast då hon säger att det inte är en inflammation.
Hon passar på att ta blodtryck och lyssnade på hjärtat. Hon upptäcker då ett blåsljud. Blodtrycket var också högt.
Får en remiss till ultraljud. De upptäcker ett klaffel och en påverkan på aortan.
Läkaren som gör ultraljudet frågar om jag haft Covid men säger Nej, men däremot vaccin.
Han säger inget mer.
Jag själv tror att då jag kände mig så påverkad vid minsta ansträngning så hade jag en hjärtinflammation/hjärtmuskelinflammation som sen ledde till detta klaffel. Bestämde mig då att inte ta en tredje.
När jag sa detta till en annan läkare som ringde så sa han att jag fattat ett klokt beslut utifrån detta samt att det var bra att jag inrapporterade det till läkemedelsverket som en biverkning men samtidigt i samma mening säga att Anders Tegnell vill att man ska ta en tredje.
Han ville heller inte skriva ngt intyg att jag inte skulle ta en tredje. Det kunde han inte sa han.
Har sedan dess läst olika människor berätta om deras biverkningar och det har stämt in på mig. Även värken i skuldran/ryggen som jag fortfarande har samt tungt att andas. Speciellt när jag ligger ned.
Jag har hela tiden varit tveksam till detta vaccin, jag har inte ansett mig vara i riskzonen men lyssnade inte på magkänslan och tog två.
Skrämmande reaktioner hos en del jag möter, som jag berättar för.
”Blåsljud, det har jag alltid haft, det är inget farligt”
”Du har nog astma”
”För dig är det ok att inte behöva den tredje, men inte för alla andra som vägrar.
Att i ena meningen hålla med om att det är en biverkning men samtidigt säga att alla ska ha.
För vadå? Unga, friska människor, barn, som absolut inte riskerar bli allvarligt sjuka av Corona.
Allt är så fruktansvärt overkligt och surrealistiskt.
Ingen pratar med mig om det, ingen reagerar att det är hemskt.
Jag blir obekväm.

Anonym”

Comments are closed